Enschede, 7531 CT, NL
06-54 36 56 34
ester@nu-u-seniorencoaching.nl

IEMT (Integral Eye Movement Therapie)

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een probleemoplossende methodiek voor jong en oud, die voor een enorme verbetering in de kwaliteit van je leven kan zorgen. Er wordt gewerkt met het loslaten van vervelende herinneringen die nog levendig zijn in het hier en nu. Het is een techniek waarbij je brein, middels oogbewegingen, wordt geïnstrueerd om breder te gaan kijken. Tegelijkertijd worden er in je hersenen oude patronen doorbroken en nieuwe verbindingen gemaakt. Negatieve gedachtes die zich blijven herhalen in je hersenen, worden geneutraliseerd. Wat zich heeft voorgevallen blijft een herinnering, alleen de emoties die je erbij voelt worden aangepakt.

​In veel gevallen zorgt IEMT voor een mooi resultaat, bijvoorbeeld wanneer je hebt te maken met (traumatische) beelden die je angst, onzekerheid, boosheid of een ander vervelend gevoel geven. Maar je kunt IEMT ook inzetten wanneer je last hebt van terugkerende negatieve gevoelens (depressie, PTSS, futloosheid of geestelijke vermoeidheid). IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens ‘op te ruimen’ en om te zetten in positieve gevoelens. Een ander, beter en positiever gevoel zorgt er immers vaak voor dat je ook lekkerder in je vel zit en beter met situaties om kan gaan.

​Gedurende een IEMT-sessie wordt er inhoudelijk weinig over “het probleem” gepraat en dat is voor jou als cliënt wel zo prettig. Het enige wat je hoeft te doen gedurende het proces, is het bewegen van je ogen volgens een bepaald patroon, terwijl je zelf blijft denken aan het beeld wat jou een vervelend gevoel geeft. Het resultaat is na afloop dat het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren en naar de achtergrond of soms zelfs helemaal verdwijnen.

​IEMT voelt vaak echt als een stukje magie. Het is wonderlijk hoe snel en effectief er positieve veranderingen teweeg gebracht kunnen worden. Dat voelt zo enorm krachtig, dat is met geen pen te beschrijven.

IEMT werkt niet bij iedereen en mag ook niet bij iedereen toegepast worden. Door middel van een kennismakingsessie kun je ervaren of IEMT voor jou zou kunnen werken.